Søk
Close this search box.

Haukåsbanen

Kategori

Prosjekt Status

Mulighetsstudie

År

2019

ArealL Enkel

-

Oppdragsgiver

Stromskog AS

Adresse

-

Haukåsbanen er utviklet i dette mulighetsstudiet som en urban gondolbane som er myntet på å bli brukt som en kollektivløsning tur-retur Konnerud. Dette er en del av ambisjonen for Konnerud for bevaring av dagens verdier med ski og tur-glede, natur og lavterskel friluftsliv, som likevel harmonerer på en toppmoderne måte med et urbant liv i Drammen.

Gondolbanen skal revitalisere Haukåsløypa og flytte skisenteret til Haukåstoppen og dermed gjøre marka tilgjengelig også for de som ikke er så gode til å gå. Den skaper et unikt toppunkt på Haukåstoppen med undervisning i naturfag og idrett i tillegg til konferanse. Den fungerer som en vitaminsprøyte for Marienlyst og Konnerud og skaper et trekkplaster for turisme til Drammen som knytter Konnerud sentrum og Drammen sentrum sammen på mest mulig miljøvennlig måte. Den eliminere behovet for Konnerud-nedføringen og styrker idretten på Konnerud og Marienlyst samt muliggjør utvikling av familieboliger på Konnerud.

Omtalt i Drammen Tidende:
«Det trengs ikke forskere for å se at gondolbane til Konnerud er en god kollektivløsning»
https://www.dt.no/det-trengs-ikke-forskere-for-a-se-at-gondolbane-til-konnerud-er-en-god-kollektivlosning/o/5-57-1439377