Søk
Close this search box.

Arendal Folkebad

Kategori

Prosjekt Status

Under prosjektering

År

2022 -

ArealL Enkel

...

Oppdragsgiver

Arendal Fossekompani

Adresse

Bryggebyen, Arendal

Arendal Folkebad er en samarbeidsprosjekt utført med Henning Larsen Architects for AS Backe, engasjert av Arendal Fossekompani!
(Alle illustrasjoner er laget og eies av Henning Larsen Architects)

Bygget blir prosjektert som en naturlig forlengelse av Bryggebyen utenfor Arendal sentrum, et knutepunkt for hele byen og området rundt. Arkitekturen skal ha relasjon til Kystveien for adkomst, relasjon til Tromsøysund for sjøen, tilknytning til områdene rundt og relasjon til uterom med kvalitet.
Hovedfokus var å kunne skape god kontakt mellom vann inne og ute, med de omkringliggende grøntarealene gjennom store vindusområder som slipper inn lys og utsikt.

Første etasjen for bygget er prosjektert for folkebadet. Det er planlagt en innbydende inngang fra adkomstsonen i nord, via en overdekket kolonnade. Inngangen leder til resepsjon og kafeområde som knutepunkt for folkebadet. Fra resepsjonen kan man se inn i svømmehallområdet, eller ut mot grøntområdet og sjøen mot sør.
Svømmehaller som bygget skal inneholde er 25 meters basseng, familiebasseng med sklie, sportsbasseng samt terapi- og opplæringsbasseng. Badstuer tilhører badeområdene for avslapning mellom slagene.
Andre etasje skal inneholde tribune med utsikt mot sportsbassenget, separate treningsarealer, kontor og pauserom for ansatte.

Arendal folkebad skal være en destinasjon for lek og moro, både for innbyggerne i Arendal, men også for folk fra andre byer. Det skal være et variert tilbud for barn og voksne i alle aldre, og det skal være en attraksjon som vil tiltrekke besøkende igjen og igjen.
Et skulpturelt stupetårn er plassert som fokuspunkt i svømmehallen, som står i det det delen av rommet, og har utsikt ut mot Tromøysund. Det er plassert stupebrett i varierende størrelser som vil kunne tilby en unik opplevelse av å stupe ut mot utsikten og sjøen utenfor.
Familiebassenget har en spennende utforming med ulike aktiviteter for barn. Bassenget er plassert i nærheten av kafeen og har sitteplasser slik at voksne kan ha oversikt mens de nyter en kopp kaffe.
I svømmehallen finnes det to sklier for barn og voksne i ulike aldre, plassert ved stupebassenget. 25m bassenget kan brukes til flytende leke-elementer.

ANT har hovedansvaret for svømmehallbiten av bygget, mens Henning Larsen tar planløsning på resten, samt uteområder og tilknytning til områdene rundt.
Dette er et levende prosjekt og detaljer vil forandre seg etter som prosessen går videre.